Program competițional

Paddock-ul se va deschide pe 6 iunie, începând cu ora 12:00, moment din care concurenții și ceilalți participanți vor putea avea acces și se vor putea instala.

  • 16:00 - 20:00 Înregistrare în zona paddock-ului.

ZIUA 1

Deschiderea paddock-ului: 06.06.2025, începând cu ora 12:00.
  • 09:00 - 13:00 Înregistrarea participanților în zona paddock-ului.

  • 13:15 - 13:30 Înregistrarea participanților în zona paddock-ului.

  • 13:30 - 13:45 Deplasare către zona de prolog în coloană organizată – paradă.

  • 14:00 Start calificări prolog.

  • 19:00 Start finale prolog.

  • 20:30 Afișare rezultate prolog.

  • 21:00 Premierea.

07.06.2025 Prolog urban
08.06.2025 Hard Enduro peste 65 km

ZIUA 2

  • 08:00 - 09:00 Înregistrarea participanților în zona paddock-ului.

  • 09:45 Scurt briefing pentru cursa de pădure la secretariatul competiției.

  • 10:30 Startul cursei.

  • 17:30 Bariera de timp în CP.

  • 17:30 Afișarea rezultatelor preliminare cu primele 5 locuri din fiecare categorie și premierele.

  • 18:00 Închiderea cursei.

Regulament HECV

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica programul cursei, dacă este necesar.

Regulamentele Hard Enduro Covasna

  • Organizator: Club Sportiv Apres Snow Racing Team;

  • Perioadă: 07-08 iunie 2025;

  • Sub auspiciile FRM Federația Română de Motociclism;

  • Locația pentru înregistrare și startul zilei 2: Vezi locația

  • Locația Prologului: Vezi locația

  • Email: racingteamapressnow@gmail.com

  • Număr de telefon:

CLASA PROFI – CLASA A – Doar pentru rideri experimentați.
CLASA EXPERT – CLASA B – Nu este recomandată începătorilor.
CLASA HOBBY – CLASA C – Pentru începători, dar necesită o condiție fizică bună.
CLASA VETERANI – Rideri peste 45 de ani, traseul va fi același cu cel pentru experți.
CLASA FETE – Traseu comun cu clasa Hobby.

CLASE DE PARTICIPARE
TARIFUL DE PARTICIPARE

Taxa de înscriere este de 500 RON - nu există taxă de participare pentru clasa Fete.

Taxa de participare poate fi achitată prin transfer bancar sau numerar la secretariatul evenimentului. Vă rugăm să rețineți că neplata taxei de participare la momentul înscrierii online va duce la nealocarea numărului de concurs – acesta va fi alocat la prezentarea la secretariatul evenimentului.

Până la 15 mai, taxa de înscriere va fi rambursată în procent de 70% participanților care nu mai pot participa din diverse motive. După 15 mai, nu se vor face rambursări.

Taxa poate fi transferată altui concurent sau păstrată pentru următoarea ediție. Pentru orice probleme, vă rugăm să ne contactați la adresa de email.

Pentru înscriere, apăsați butonul.


LICENȚE

Toți participanții la Hard Enduro Covasna - HECV - trebuie să aibă licențe de competiție valabile pentru anul în curs, după cum urmează:

Competiții români – Licență FRM Hard Enduro sau UNICA off-road, valabilă pentru întregul an curent sau doar pentru această competiție

Competiții străini – Licență internațională FIM (Enduro sau Cross Country), FIM Europe (Enduro sau Rally Raid)
Licențele valabile și asigurarea medicală pentru cei care nu le au pot fi obținute și la secretariatul competiției

Competițiile străine care nu au niciun tip de licență trebuie să aibă un AVIZ de la federația națională de motociclete pentru a obține o licență emisă de Federația Română de Motociclism (FRM), valabilă pentru o singură cursă – pentru Hard Enduro Covasna - HECV hard enduro

Străinii cu licență trebuie să prezinte o PERMISIUNE DE START

Minorii au nevoie de o DECLARAȚIE AUTORIZATĂ de la ambii părinți. Cei sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un alt competitor major (părinte, rudă, prieten) care își asumă responsabilitatea pentru ei. Înscrierile pentru competiție se fac online, pe site.

ZONA DE SERVICII ȘI PADDOCK
NUMERE DE COMPETIȚIE

Mai multe informații despre zona paddock pot fi găsite aici.

Zona de service va fi situată în paddock.

Orice intervenție/reparație pe motocicletă se va face doar pe o prelată impermeabilă cu dimensiuni minime de 200x100cm; În zona de service, organizatorul va pune la dispoziția concurenților un container pentru colectarea lichidelor (ulei, lichid de frână, lichid de ambreiaj, antigel etc.). Aruncarea acestor lichide la întâmplare sau în locuri neautorizate este strict interzisă; În zona de service nu sunt permise testele cu motocicletele.

Numerele de competiție sunt atribuite de organizator în ordine cronologică a înregistrărilor. Numerele de competiție nu pot fi schimbate pe parcursul competiției.

Este interzis să te prezinți la startul fiecărei zile fără numerele de competiție atribuite de organizator, lipite pe motocicletă.

Este interzis ca participanții să își creeze propriile numere de competiție. În caz de deteriorare a numărului de competiție, participantul va solicita organizatorului (secretariatului competiției) atribuirea unei noi copii a numărului de competiție.

Clasa de numere:

A: nr. 1-99

B: nr. 100-299

C: nr. 300-499

Veterani: nr. 500-599

Fete: nr. 600-699

STARTUL COMPETIȚIEI

În prima zi, concurenții vor porni în ordinea numerelor de concurs, care vor fi atribuite după înregistrare și confirmarea plății sau la înregistrarea la secretariat.

Rezultatele clasamentului din Ziua 1 – Prologul vor fi afișate pe panoul de anunțuri din zona Secretariatului.

Ordinea de start pentru a doua zi a traseului va fi stabilită de clasamentul final al Zilei 1 – Prologul Urban.

Clasamentul final după Ziua 2 (timpul Zilei 1 + timpul Zilei 2) va reprezenta clasamentul final.

REALIMENTARE:

Locații de realimentare:
Stațiile de realimentare vor fi semnalizate clar și desemnate.

Informații suplimentare:
Detalii suplimentare despre procedurile de realimentare și locațiile stațiilor vor fi oferite în timpul briefing-ului

Cerinte de realimentare:
Este obligatoriu ca realimentarea să se facă cu motorul oprit.

Politica de fumat:
Fumatul este strict interzis în punctele de realimentare, indiferent de circumstanțe.

Furnizarea combustibilului de către organizator:
Organizatorul va furniza combustibil tuturor concurenților din stațiile de realimentare desemnate, cu următoarele condiții:

  • Ziua 1 – Prolog: Concurenții sunt responsabili pentru furnizarea și plata propriului combustibil.

  • Ziua 2 și următoarele: Fiecare concurent trebuie să înceapă ziua a doua a competiției cu rezervorul plin, pe cheltuiala proprie.

  • Organizatorul va furniza combustibil din punctele de realimentare fără costuri, cu o limită maximă de 5 litri pe concurent pe zi de competiție (excluzând Prologul).

  • Motociclete cu motor în 2 timpi: Concurenții care folosesc motociclete cu motor în 2 timpi vor primi combustibil amestecat cu ulei de la stațiile de realimentare, cu un raport de amestec de 1:50. Uleiul furnizat este complet sintetic.

  • Tip de combustibil: Combustibilul furnizat de organizator va fi benzină cu 95 octani.

PUNCTE DE CONTROL

Punctele de control (CP) sunt puncte de control obligatorii pe traseu, clar marcate și semnalizate corespunzător. Fiecare CP va fi supravegheat de cel puțin doi oficiali (arbitri). Toți concurenții sunt obligați să treacă prin fiecare CP și trebuie să oprească la fiecare dintre ele pentru a fi înregistrați oficial de către arbitri.

Din motive de siguranță, este esențial ca organizatorii să poată urmări locația fiecărui concurent pe traseu. Acest lucru se face prin monitorizarea trecerii prin fiecare CP. În plus, un marker fizic va fi folosit pentru fiecare concurent la CP – fie o carte care va fi tamponată de arbitri, panglici colorate atașate la ghidon sau un alt sistem (care va fi anunțat ulterior).

Protocole importante:

  • Raportați orice probleme — cum ar fi concurenți răniți, neregularități pe traseu sau probleme tehnice—arbitratorilor de la cel mai apropiat punct de control (CP), imediat.

  • În cazuri grave, contactați direct Directorul Competiției folosind unul dintre numerele de telefon de urgență furnizate, care se găsesc pe autocolantul cu numărul de concurs. Furnizați locația aproximativă a persoanei rănite, coordonatele GPS (dacă sunt disponibile) și o descriere a situației.

  • Dacă nu există semnal, transmiteți informațiile unui alt concurent (nu lăsați persoana rănită singură) care poate retransmite mesajul atunci când semnalul devine disponibil. Semnalul se găsește de obicei în zonele de altitudine mai mare.

  • Timpul petrecut ajutând alți concurenți va fi scăzut din timpul total al cursei, așadar, concurenții sunt așteptați să ofere ajutor atunci când este necesar.

  • Toți concurenții trebuie să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat, capabil să efectueze apeluri pe parcursul traseului, precum și o lanternă funcțională.

Dacă un concurent ajunge la un punct de control (CP) după închiderea oficială a traseului, nu i se permite să continue și trebuie să se întoarcă la tabără folosind drumul indicat de arbitri sau însoțit de aceștia. Ignorarea acestei reguli duce la descalificare.

ABANDON

Dacă un concurent decide să abandoneze cursa, este obligatoriu să anunțe Directorul de Competiție cât mai curând posibil—fie prin telefon, fie personal. Nerespectarea acestei obligații poate duce la demararea unor operațiuni inutile de căutare și salvare, iar în acest caz, concurentul va fi responsabil pentru acoperirea costurilor asociate.

CONTESTAȚII

Toate contestațiile trebuie depuse în scris la secretariatul competiției în termen de 30 de minute de la afișarea rezultatelor provizorii. Fiecare contestație trebuie să fie însoțită de înregistrarea GPS a traseului. O taxă de contestație de 100 € (sau echivalentul în RON) trebuie plătită la momentul depunerii. Această taxă va fi rambursată doar dacă contestația este acceptată.

PENALITĂȚI DE TIMP ȘI DESCALIFICĂRI

Ziua 1 – Prolog

Concurenții care nu participă la prolog vor primi o penalizare de timp de 1 oră.

Concurenții calificați care nu participă la finala prologului vor primi o penalizare de timp de 30 de minute.

Ziua 2Infracțiuni la punctele de control Următoarele situații sunt considerate încălcări ale punctelor de control:

  • Nerespectarea opririi la un punct de control.

  • Sosirea la un punct de control dintr-o direcție incorectă (neurmând ruta desemnată) sau din traseul unei alte clase.

  • Părăsirea unui punct de control în direcția greșită sau pe traseul altei clase.

Descalificarea poate fi aplicată în următoarele cazuri:

  • Intrarea pe traseul competițional înainte de startul oficial.

  • Realizarea unui alimentării cu motorul pornit.

  • Fumatul în zona de alimentare.

Penalizări de timp:

  • Penalizare de 1 oră pentru nerespectarea opririi la un punct de control sau orice alt punct de control atunci când este solicitat de un oficial.

  • Penalizare de 2 ore pentru neprezentarea, ocolirea sau evitarea unui punct de control sau punct de control atunci când se solicită oprirea de către un oficial.

TIMEBAR - 7 ore de la startul zilei 2.

Concurenții sunt obligați să afișeze toate materialele promoționale furnizate de organizator pe motocicletele lor.

Ruta competiției se desfășoară exclusiv pe drumuri private. Totuși, pe segmentele care implică drumuri publice—precum între Baza și Start, de la Finish înapoi la Bază, sau pe secțiunile de legătură între etape—participanții trebuie să respecte cu strictețe legislația națională în vigoare privind traficul rutier. Fiecare concurent este pe deplin responsabil pentru comportamentul său pe aceste segmente de drumuri publice.

De asemenea, concurenților li se recomandă să nu își lase obiectele personale sau echipamentele nesupravegheate. Organizatorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru pierderea, deteriorarea sau furtul oricăror obiecte personale.

Participarea la competiție se face exclusiv pe propria răspundere a concurentului. Fiecare participant poartă întreaga responsabilitate civilă și penală pentru orice daună cauzată sieși, altora sau oricăror bunuri.

RESPONSABILITATEA PARTICIPANTULUI
CODUL DE DISCIPLINĂ ȘI ARBITRAJ

Posibile sancțiuni sunt:

  • Avertisment;

  • Penalizare de timp;

  • Descalificare pentru ziua respectivă;

  • Eliminarea din competiție.

Sancțiunile sunt stabilite de către Directorii Competiției, pe baza propunerii oficialilor, după consultarea declarației sportivului și a martorilor posibili. Deciziile luate de către Directorii Competiției pot fi contestate la juriul competiției. În cazul eliminării din competiție, taxa de participare nu va fi rambursată.